РАЗВЛЕЧЕНИЯ И ТУРИЗЪМ

В Къща за гости Вила Мариана може да откриете не само това от което се нуждае, но и много повече.

 

Баташката планина е едно от най-богатите на водни площи кътчета в България. Около язовир Батак се намират Родопите с красивата си природа.

Ако за Вас добрата почивка, е почивка сред природата, можете да се отдадете на дълги разходки, които ще Ви заредят с приключенски дух за една активна почивка. Околностите са богати на туристически маршрути и горски пътища. В горите може да се насладите на бране на билки и горски плодове (малини, боровинки, горски ягоди и др.). Туристически маршрути могат да се организират до местностите "Дженевра", "Беглика", "Петрово бърдо", "Широка поляна" и връх "Баташки снежник", до пещерата "Снежанка" и Фотенския водопад, до язовирите "Батак", "Голям Беглик" и "Беглика". Има възможност и за велотуризъм в околностите на Батак и Цигов чарк през топлите дни на годината.

Вила Мариана, Къща за гости в гр.Батак
Вила Мариана, Къща за гости в гр.Батак
Природата около язовир Батак е изключително живописна, а в самият язовир вирее голямо разнообразие от риба.

Поради това той е много известна дестинация за риболов. Тук могат да бъдат уловени червеноперка, бабушка, уклей, балканска пъстърва, каракуда, шаран, костур, бял толстолоб и др. От някои от тези видове са улавяни огромни екземпляри. Язовир Батак е мястото, което може да бъде определено като рай за всички запалени риболовци.

През лятото язовир Батак предоставят отлични условия за воден спорт.

През зимата около язовира е изградена ски писта, с дължина 1200 м и писта за ски-бягане с дължина 20 км. 

През зимата снежната покривка в  гр. Батак може да достигне до 65 см , а в планината - 150 см. Снегът се задържа от 2 до 5 месеца. Зимата е тиха и спокойна с най-много слънчеви дни в цяла България.

В центъра на град Батак е  историческата църква "Св.Неделя", построена през 1813г., сега превърната в музей-костница. Може да посетите и Историческият музей с етнографска експозиция и интересни артефакти.  Изградената през 1912 г. църква “Св.Богородица” е един от най-големите и красиви храмове на източното православие в България. Девет действащи параклиса има в околностите на Батак. Възстановени са някои от старите баташки къщи, например Балиновата къща, обявени за исторически и културни паметници.

Ценителите на старини имат възможност да разгледат останките от тракийски, римски, византийски и славянски крепости, могили, мостове и други интересни археологически обекти в района.

ВАШАТА ДЪЛГООЧАКВАНА ВАКАНЦИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИ НАС!
ЗАПОВЯДАЙТЕ! ОЧАКВАМЕ ВИ!

Comments are closed.